Dagboek 8 -Kruisbek x Goudvink

Terug►

Graag wil ik mijn ervaring delen  over  kruising  Grote Kruisbek x Goudvink
Ingezonden door Jean...

HET DAGBOEK WORDT HIER VOORLOPIG AFGESLOTEN, 23 juli is de laatse inzending, AFSPRAAK IN TT SEIZOEN.

13 mei 2012

Het is nog maar pril, geboren op 8 mei, maar toch al zes dagen oud hier op de foto mijn kruising van:
Grote Kruisbek x Goudvink.

 

de pop Goudvink                                  het jong zes dagen oud

de man Kruisbek      

 

15 mei 2012
Vanmorgen was het even schrikken de pop zat met een paar sprieten nestmateriaal op de grond, vermits het buiten bar koud is, heb ik met een klein hartje in het nest gevoeld, en wat ik vreesde was gebeurd, de pop had niet op het nest gezeten . Het jong lag koud in het nest.  Snel een oplossing verzinnen, met het kleine jong naar een volle nest Goudvinken, daar laten opwarmen, om daarna geadopteerd te worden door een  ander koppel Goudvinken wat uitstekend voedert en zelf maar twee jongen heeft.   
Oef het is gelukt, deze avond lag hij met een volle krop tussen zijn twee stief(broers/zusters) Voorlopig  is het weer in orde. Het blijft opletten vooral voor de koude nachten.
Even geluk gehad, dat hoort er ook bij.    


16 mei 2012

De geadopteerde kruising, goed gevoederd in een warm nest.

Inderdaad hier heb je het bewijs hoe belangrijk het is na een koude nacht om s'morgens  vroeg een controle te doen. Met wat geluk kan je dan nog veel schade voorkomen. We zijn er nog niet maar dit hebben we toch weer doorstaan.

  

19 mei 2012

Het jong is nu 12 dagen en het groeit als kool, en wordt goed verzorgt bij het pleeggezin, De Goudvink heeft ondertussen weer haar 2 de ei gelegd op 19/05

 

 

 

 
►22 mei 2012


 

 

 


►23 mei 2012
Het gaat prima met de kruising, op de foto kan je al duidelijk zien dat de bek al wat scherper is als die van de Goudvinken die samen in het nest liggen (de donkere vogel is de kruising). De Goudvinkenman (pleegvader) voert super goed mee, zo goed zelfs dat hij de kruising telkens het eerst voedt. Hij is dan ook wat forser als de andere twee. Voorlopig ziet het er heel hoopvol uit.
Met de echte ouders gaat het ondertussen ook goed, het Goudvinkenpopje is momenteel op 6 eieren aan het broeden. Het is een schoon koppel, de Kruisbekman is heel ingetogen met zijn vrouwtje. Telkens ik de vogels voeder, gaat hij onmiddelijk eten en direct daarna zijn vrouwtje voeren. Hij houdt ook alles in de gaten, de eerste vier dagen heb ik de eieren vervangen door kunsteitjes, en telkens als ik aan het nest kwam om het eitje te rapen, ging hij even kijken. Het is natuurlijk geen garantie op bevruchting, maar het is o zo schoon om naar te kijken, een Goudvinkpop die zo verwend wordt
door een Kruisbekman. Daar kan ik nu eens echt van genieten.►26 mei 2012

Op eigen poten, het mooie weer heeft er voor gezorgd dat de jonge vogels extra vroeg uit het nest wippen. Ook de kruising, hij heeft als eerste het nest verlaten. En de pleegouders maken nog steeds geen onderscheid, ondertussen is het vol spanning afwachten of er weer een bevrucht eitje tussen het nieuwe legsel zit.
 

28 mei 2012
Het is een vogel die zich graag laat fotograferen, hij gaat mooi voor me zitten, terwijl ik met het fototoestel langs kom.  Het koppel Goudvinken dat hem opvoedt zit ondertussen te broeden, maar tot nu toe geeft het nog geen problemen, en aanvaarden ze het pleegjong nog steeds. De jonge vogel begint  ook meer en meer de gelijkenis van een Kruisbek te vertonen, het is dus maar te hopen dat dit voor de Goudvink opvoeders geen problemen geeft.
Ondertussen zijn de echte ouders ook al enkele dagen op hun zes eitjes aan het broeden, het worden spannende dagen..!!..

 

 

 

 

►1 juni 2012              
Het is een lieve lust, telkens ik met het fototoestel in de volière passeer gaat hij poseren, de kruising., hij is nu vierentwintig dagen jong.
Op de foto kan je al goed de tekening van de Kruisbek waarnemen, de Goudvinken behandelen hem alsnog als een van hen. Het is een hele rustige vogel, helemaal niet bang. Nu is het afwachten welk geslacht het wordt, het is ook nog even wachten of de eieren bevrucht zijn, daar durf ik zo goed niet aankomen!!!

 

 


 

►4 juni 2012
Aangenaam verrast...
Vanmorgen kwam mijn vriend vogelkweker langs, met het eierlampje in zijn broekzak. Nu wordt het stilaan tijd dat we eens gaan kijken of de eitjes bevrucht zijn zei hij. Zelf durfde ik niet goed kijken, maar toen we het popje oplichtte konden we onze ogen niet geloven. Er waren twee eitjes vers uitgekipt. Er liggen nog vier eieren bij waarvan er zeker twee onbevrucht zijn, hievan hebben we er eentje weggenomen en de resterende twee zijn volgens het lampje ook bevrucht . Met spanning wachten we nu af of deze ook zullen uitkomen. Het is echt ongelooflijk, maar zoals ik eerder reeds beschreven heb, het is dan ook een koppel uit de duizend. Nu er meer dan een jong is, hoop ik dat de ouders de jongen zelf kunnen grootbrengen. Ze krijgen eivoer met kiemzaden, meelwormen en pinky. Nu het buiten terug koud is wordt het extra opletten dat de pop niet te lang van haar nest gaat. Het worden alleszins spannende dagen.

De grote Kruis-vink of Goud-bek of hoe noem je zo een vogel, die laat het aan zijn vogelhart niet komen, maar ook hier wordt het ook opletten, want vanmiddag zag ik dat niet de Goudvinkman achter de kruising, maar de kruising achter de Goudvinkman begint te jagen. De eerstvolgende dagen alles goed in de gaten houden, want zo een goede voeder-man is een kosbaar bezit. De kruisvink (want ik denk te zien dat het een man wordt) begint al goed alleen te eten,  het is nog even goed opletten en dan kan hij appart gezet worden.
 

 

 

►6 juni 2012

De resterende eitjes zijn nog niet uitgekomen, eentje is zeker nog bevrucht,
      ♦Goudvink pop met haar twee nieuwe jongen♦                       ♦  Kruising bij zijn pleegmoeder

   

 

 
 

►7 juni 2012
Daar is nummer drie, gister in de late namiddag is het derde eitje nog uitgekomen . Het is een mooi nestje, drie stuks het is gemakkelijker om de warmte te behouden ,en de pop voedert ze goed. Er is nog een donker eitje in het nest, waarschijnlijk is deze vrucht afgestorven. Maar drie kruisingen in een nestje, het is een klein wonder.

 

 

  

►10 juni 2012

Kruising eerste ronde een maand en twee dagen oud, zit aan de zaadmengeling te peuzelen. De taak van de pleegouders zit er op, ze hebben het voorbeeldig gedaan.
 

► 12 juni 2012
 Vandaag ben ik de Kruising van de eerste ronde gaan afhalen bij mijn vriend, daar waar hij is grootgebracht door een van zijn koppels Goudvinken. Het is een mooie vogel ondertussen, zelfstandig en helemaal niet schuw. We gaan hem proberen zonder schade door de rui te halen, en hem stilaan voorbereiden op de tentoonstellingen.
De jongelingen van de tweede ronde stellen het wel, eentje is een beetje kleiner, maar ik weet nu waar ik in geval van nood terecht kan. Dat is een hele geruststelling; Daar heb ik trouwens ook dezer dagen toen de nachten zo koud waren een nestverwarming gehaald en nu wil ik toch wel in samenspraak met de ontlener er op wijzen dat de nestverwarming niet zonder gevaar is.
WAARSCHUWING: De verwarming is namelijk ontwikkeld voor Goudvinken, bij mij wordt ze gebruikt bij de Kruisbek x Goudvink. Wat is er gebeurd, de Kruisbek heeft de kabel stukgebeten, gelukkig terwijl de verwarming niet aangesloten was. En dubbel geluk is mijn electricteit  in orde, en slaat onmiddellijk af als iets fout is met een apparaat.
Dus ik steek de kabel in  en pats licht uit. Opnieuw steek de kabel in, pats licht uit. Nazicht, kabel bloot en stuk. Daarom heb ik een electriciteitsbuis rond de kabel gedaan, maar voor diegene die het nodig heeft, zorg dat ook de uiteinden goed omwikkelt zijn , want een halve centimeter kabel niet beschermd, gegarandeerd een Kruisbek laat het er niet bij.. Iedereen die ooit met nestverwarming werkt wees gewaarschuwd, kernbijters laten electriciteits kabels niet ongemoeid, je moet ze extra voorzien van een stevig omhulsel.
Maar alles is goed afgelopen en hopelijk zijn de koude nachten voorbij ,alweer wat bijgeleerd dat is het voornaamste.


 

►17 juni 2012
Het gaat goed met de vogels, de kleinste blijft goed bij, het is volgens kenners toch aan de vogels te zien dat ze in hun eigen nest groot gebracht worden, ze zijn forser volgens hen. Ze zijn natuurlijk ook met drie dat is een mooi nest, we zullen zien als ze straks allemaal volwassen zijn of er dan nog enig verschil te merken is.

 

 

  

►18 juni 2012

Rampspoed, een hevig onweer trok vanmorgen over onze contreien. Hagel, regen en storm, een lucht zo donker als de nacht, dit heeft zware gevolgen voor mijn kruisingen die gisteren nog blakend van gezondheid in hun nest lagen. Nu waren ze er alle drie uitgevallen, en voor een was dat zelf fataal. De andere twee zette ik terug, maar dat lukte natuurlijk niet. Nu heb ik de nest maar heel laag bij de grond gehangen, en ben stil blijven wachten om te zien of de ouders nog voerden. Gelukkig nadat ze alles eens goed geobserveerd hadden zijn ze terug beginnen voeren. Zo kan één hagelbui zware gevolgen hebben, en hier kan je helemaal niets tegen doen om schade te voorkomen, dat is pas erg
 


►21 juni 2012
Hier is het slachtoffer , een mooie gezonde vogel, opgeschrikt door het hevige onweer, uit het nest gevallen, en dood.
De twee overige jonge hebben geluk gehad, de pop is netjes door blijven voeren. En ondertussen heeft ze haar nest weer opgeknapt, en vandaag 21 juni de langste dag van het jaar heeft ze haar eerst ei van de derde ronde gelegd.


 

 

 

 

HET IS NIET ALLEEN BIJ DAGBOEK 5 KOMMER EN KWEL, VANDAAG KREGEN WE OOK VAN DAGBOEK 8 HET VOLGENDE SLECHTE NIEUWS.
►26 JUNI 2012
Het is droevig nieuws dat ik vandaag moet melden, de goudvink pop voedert haar jongen niet meer, ze heeft een nieuw nest, welliswaar met vijf eieren maar ik had toch liever gehad dat ze haar jongen eten gaf. De kleinste van de twee is al dood. De grootste probeer ik nu met de hand te voeren, ik maak een papje van nutri bird A 19, het is wel niet zo simpel meer omdat de vogel al redelijk groot is, maar we gaan er alles aan doen om hem zelfstandig te krijgen. Toen ik de allereerste kruising noodgedwongen onder een goudvink koppel moest leggen, kreeg ik uit verschillende hoeken commentaar van , een goudvink koppel voert een kruising maar tot ze uit het nest is, maar het tegendeel is bewezen, die vogel is zonder problemen gevoerd tot hij zelfstandig was. En nu de eigen oudervogels, die stoppen dan weer wel met voeren. Het is natuurlijk al een beetje fout gelopen met het onweer, toen ik het eerste jong van de drie verloor, en wat ook een belangrijke factor is, de Kruisbek voert niet mee, die heeft alleen oog voor zijn madam, en brengt dan ook heel veel tijd door  bij haar op het nest. Dat is natuurlijk een handicap, de pop moet broeden en voeren en ja dan loopt het fout.

►28 JUNI 2012

 

 

 

 


 

De pechvogel en de geluksvogel

 

17 JULI 2012

Het derde legsel is volledig onbevrucht, maar al bij al het is toch een schitterend koppel, totaal vier bevruchtte eieren en vier jongen, jammer dat er twee jongen afgevallen zijn.Maar het is zeker een koppel om bij elkaar te houden.
Ondertussen wordt de eerste kruising , met zekerheid een man ,  opgekleurd, en zo klaar gestoomd om straks op de tt zijn kansen te wagen

23 juli 2012
Hierbij  een foto van de twee kruisingen, ze zijn allebij van het mannelijk geslacht wat voor dit soort kruising zeker een voordeel is. De vogels worden opgekleurd met kleurstof in het water <24 uur rood water <24 uur gewoon water. Voor de rest krijgen ze zaadmengeling kruisbek- goudvink. En handmatig lijsterbessen om ze zo tam mogelijk te krijgen, hoewel dit heel goed meevalt, het zijn allebei rustige vogels.

 

 

 


Hier ga ik mijn dagboek sluiten, afspraak in het tt seizoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik mijn ervaring delen  over  kruising  Grote Kruisbek x Goudvink

 

23 juli 2012
Hierbij  een foto van de twee kruisingen, ze zijn allebij van het mannelijk geslacht wat voor dit soort kruising zeker een voordeel is. De vogels worden opgekleurd met kleurstof in het water <24 uur rood water <24 uur gewoon water. Voor de rest krijgen ze zaadmengeling kruisbek- goudvink. En handmatig lijsterbessen om ze zo tam mogelijk te krijgen, hoewel dit heel goed meevalt, het zijn allebei rustige vogels.

 

 

 


Hier ga ik mijn dagboek sluiten, afspraak in het tt seizoen.

 

17 JULI 2012

Het derde legsel is volledig onbevrucht, maar al bij al het is toch een schitterend koppel, totaal vier bevruchtte eieren en vier jongen, jammer dat er twee jongen afgevallen zijn. Maar het is zeker een koppel om bij elkaar te houden.
Ondertussen wordt de eerste kruising , met zekerheid een man ,  opgekleurd, en zo klaar gestoomd om straks op de tt zijn kansen te wagen

►28 JUNI 2012

 

 

 

 


 

De pechvogel         en              de geluksvogel

 

HET IS NIET ALLEEN BIJ DAGBOEK 5 KOMMER EN KWEL, VANDAAG KREGEN WE OOK VAN DAGBOEK 8 HET VOLGENDE SLECHTE NIEUWS.
►26 JUNI 2012
Het is droevig nieuws dat ik vandaag moet melden, de goudvink pop voedert haar jongen niet meer, ze heeft een nieuw nest, welliswaar met vijf eieren maar ik had toch liever gehad dat ze haar jongen eten gaf. De kleinste van de twee is al dood. De grootste probeer ik nu met de hand te voeren, ik maak een papje van nutri bird A 19, het is wel niet zo simpel meer omdat de vogel al redelijk groot is, maar we gaan er alles aan doen om hem zelfstandig te krijgen. Toen ik de allereerste kruising noodgedwongen onder een goudvink koppel moest leggen, kreeg ik uit verschillende hoeken commentaar van , een goudvink koppel voert een kruising maar tot ze uit het nest is, maar het tegendeel is bewezen, die vogel is zonder problemen gevoerd tot hij zelfstandig was. En nu de eigen oudervogels, die stoppen dan weer wel met voeren. Het is natuurlijk al een beetje fout gelopen met het onweer, toen ik het eerste jong van de drie verloor, en wat ook een belangrijke factor is, de Kruisbek voert niet mee, die heeft alleen oog voor zijn madam, en brengt dan ook heel veel tijd door  bij haar op het nest. Dat is natuurlijk een handicap, de pop moet broeden en voeren en ja dan loopt het fout.►21 juni 2012

Hier is het slachtoffer , een mooie gezonde vogel, opgeschrikt door het hevige onweer, uit het nest gevallen, en dood.
De twee overige jonge hebben geluk gehad, de pop is netjes door blijven voeren. En ondertussen heeft ze haar nest weer opgeknapt, en vandaag 21 juni de langste dag van het jaar heeft ze haar eerst ei van de derde ronde gelegd.
 

►18 juni 2012
Rampspoed, een hevig onweer trok vanmorgen over onze contreien. Hagel, regen en storm, een lucht zo donker als de nacht, dit heeft zware gevolgen voor mijn kruisingen die gisteren nog blakend van gezondheid in hun nest lagen. Nu waren ze er alle drie uitgevallen, en voor een was dat zelf fataal. De andere twee zette ik terug, maar dat lukte natuurlijk niet. Nu heb ik de nest maar heel laag bij de grond gehangen, en ben stil blijven wachten om te zien of de ouders nog voerden. Gelukkig nadat ze alles eens goed geobserveerd hadden zijn ze terug beginnen voeren. Zo kan één hagelbui zware gevolgen hebben, en hier kan je helemaal niets tegen doen om schade te voorkomen, dat is pas erg

►17 juni 2012
Het gaat goed met de vogels, de kleinste blijft goed bij, het is volgens kenners toch aan de vogels te zien dat ze in hun eigen nest groot gebracht worden, ze zijn forser volgens hen. Ze zijn natuurlijk ook met drie dat is een mooi nest, we zullen zien als ze straks allemaal volwassen zijn of er dan nog enig verschil te merken is.

 
► 12 juni 2012
Vandaag ben ik de Kruising van de eerste ronde gaan afhalen bij mijn vriend, daar waar hij is grootgebracht door een van zijn koppels Goudvinken. Het is een mooie vogel ondertussen, zelfstandig en helemaal niet schuw. We gaan hem proberen zonder schade door de rui te halen, en hem stilaan voorbereiden op de tentoonstellingen.
De jongelingen van de tweede ronde stellen het wel, eentje is een beetje kleiner, maar ik weet nu waar ik in geval van nood terecht kan. Dat is een hele geruststelling; Daar heb ik trouwens ook dezer dagen toen de nachten zo koud waren een nestverwarming gehaald en nu wil ik toch wel in samenspraak met de ontlener er op wijzen dat de nestverwarming niet zonder gevaar is.
WAARSCHUWING: De verwarming is namelijk ontwikkeld voor Goudvinken, bij mij wordt ze gebruikt bij de Kruisbek x Goudvink. Wat is er gebeurd, de Kruisbek heeft de kabel stukgebeten, gelukkig terwijl de verwarming niet aangesloten was. En dubbel geluk is mijn electricteit  in orde, en slaat onmiddellijk af als iets fout is met een apparaat.
Dus ik steek de kabel in  en pats licht uit. Opnieuw steek de kabel in, pats licht uit. Nazicht, kabel bloot en stuk. Daarom heb ik een electriciteitsbuis rond de kabel gedaan, maar voor diegene die het nodig heeft, zorg dat ook de uiteinden goed omwikkelt zijn , want een halve centimeter kabel niet beschermd, gegarandeerd een Kruisbek laat het er niet bij.. Iedereen die ooit met nestverwarming werkt wees gewaarschuwd, kernbijters laten electriciteits kabels niet ongemoeid, je moet ze extra voorzien van een stevig omhulsel.
Maar alles is goed afgelopen en hopelijk zijn de koude nachten voorbij ,alweer wat bijgeleerd dat is het voornaamste.

 

 

►10 juni 2012enlightened

Kruising eerste ronde een maand en twee dagen oud, zit aan de zaadmengeling te peuzelen. De taak van de pleegouders zit er op, ze hebben het voorbeeldig gedaan.

 

 

 

 


►7 juni 2012
Daar is nummer drie, gister in de late namiddag is het derde eitje nog uitgekomen . Het is een mooi nestje, drie stuks het is gemakkelijker om de warmte te behouden ,en de pop voedert ze goed. Er is nog een donker eitje in het nest, waarschijnlijk is deze vrucht afgestorven. Maar drie kruisingen in een nestje, het is een klein wonder.

 

 

 


►6 juni 2012
De resterende eitjes zijn nog niet uitgekomen, eentje is zeker nog bevrucht,
       ♦Goudvink pop met haar twee nieuwe jongen♦                   ♦  Kruising bij zijn pleegmoeder

   

 

  

 

►4 juni 2012
Aangenaam verrast...
Vanmorgen kwam mijn vriend vogelkweker langs, met het eierlampje in zijn broekzak. Nu wordt het stilaan tijd dat we eens gaan kijken of de eitjes bevrucht zijn zei hij. Zelf durfde ik niet goed kijken, maar toen we het popje oplichtte konden we onze ogen niet geloven. Er waren twee eitjes vers uitgekomen. Er liggen nog vier eieren bij waarvan er zeker twee onbevrucht zijn, hiervan hebben we eentje weggenomen en de resterende twee zijn volgens het lampje ook  bevrucht . Met spanning wachten we af of deze ook zullen uitkomen.  Het is echt ongelooflijk, maar zoals ik eerder reeds beschreven heb, het is dan ook een  koppel uit de duizend. Nu er meer dan een jong is, hoop ik dat de ouders de jongen zelf kunnen grootbrengen. Ze krijgen eivoer met kiemzaden, meelwormen en pinky. Nu het buiten terug koud is wordt het extra opletten dat de pop niet te lang van haar nest gaat. Het worden alleszins spannende dagen.

De grote Kruis-vink of Goud-bek of hoe noem je zo een vogel, die laat het aan zijn vogelhart niet komen, maar ook hier wordt het ook opletten, want vanmiddag zag ik dat niet de Goudvinkman achter de kruising, maar de kruising achter de Goudvinkman begint te jagen. De eerstvolgende dagen alles goed in de gaten houden, want zo een goede voeder-man is een kosbaar bezit. De kruisvink (want ik denk te zien dat het een man wordt) begint al goed alleen te eten,  het is nog even goed opletten en dan kan hij appart gezet worden.
 

 

 


►1 juni 2012              
Het is een lieve lust, telkens ik met het fototoestel in de volière passeer gaat hij poseren, de kruising., Hij is nu vierentwintig dagen jong.
Op de foto kan je al goed de tekening van de Kruisbek waarnemen, de Goudvinken behandelen hem alsnog als een van hen. Het is een hele rustige vogel, helemaal niet bang. Nu is het afwachten welk geslacht het wordt, het is ook nog even wachten of de eieren bevrucht zijn, daar durf ik zo goed niet aankomen!!!

 

 

 

 

28 mei 2012
Het is een vogel die zich graag laat fotograferen, hij gaat mooi voor me zitten, terwijl ik met het fototoestel langs kom.  Het koppel Goudvinken dat hem opvoedt zit ondertussen te broeden, maar tot nu toe geeft het nog geen problemen, en aanvaarden ze het pleegjong nog steeds. De jonge vogel begint ook meer  en meer de gelijkenis van een Kruisbek te vertonen, het is dus maar te hopen dat dit voor de Goudvink opvoeders geen problemen geeft.
Ondertussen zijn de echte ouders ook al enkele dagen op hun zes eitjes aan het broeden, het worden spannende dagen..!!..

 

 


►26 mei 2012

Op eigen poten...., het mooie weer heeft er voor gezorgd dat de jonge vogels extra vroeg uit het nest wippen. Ook de kruising, hij heeft als eerste het nest verlaten. En de pleegouders maken nog steeds geen onderscheid, ondertussen  is het vol spanning afwachten ,of er weer een bevrucht eitje tussen het nieuwe legsel zit. 

 

►23 mei 2012
Het gaat prima met de kruising, op de foto kan je al duidelijk zien dat de bek al wat scherper is als die van de Goudvinken die samen in het nest liggen (de donkere vogel is de kruising). De Goudvinkenman (pleegvader) voert super goed mee, zo goed zelfs dat hij de kruising telkens het eerst voedt. Hij is dan ook wat forser als de andere twee. Voorlopig ziet het er heel hoopvol uit.
Met de echte ouders gaat het ondertussen ook goed, het Goudvinkenpopje is momenteel op 6 eieren aan het broeden. Het is een schoon koppel, de Kruisbekman is heel ingetogen met zijn vrouwtje. Telkens ik de vogels voeder, gaat hij onmiddelijk eten en direct daarna zijn vrouwtje voeren. Hij houdt ook alles in de gaten, de eerste vier dagen heb ik de eieren vervangen door kunsteitjes, en telkens als ik aan het nest kwam om het eitje te rapen, ging hij even kijken. Het is natuurlijk geen garantie op bevruchting, maar het is o zo schoon om naar te kijken, een Goudvinkpop die zo verwend wordt
door een Kruisbekman. Daar kan ik nu eens echt van genieten.
 

 

22 mei 2012


 

 


19 mei 2012

Het jong is nu 12 dagen en het groeit als kool, en wordt goed verzorgt bij het pleeggezin, De Goudvink heeft ondertussen weer haar 2 de ei gelegd op 19/05.


 

 

 

16 mei 2012

De geadopteerde kruising, goed gevoederd in een warm nest.

Inderdaad hier heb je het bewijs hoe belangrijk het is na een koude nacht om s'morgens  vroeg een controle te doen. Met wat geluk kan je dan nog veel schade voorkomen. We zijn er nog niet maar dit hebben we toch weer doorstaan.

  

15 mei 2012
Vanmorgen was het even schrikken de pop zat met een paar sprieten nestmateriaal op de grond, vermits het buiten bar koud is, heb ik met een klein hartje in het nest gevoeld, en wat ik vreesde was gebeurd, de pop had niet op het nest gezeten . Het jong lag koud in het nest.  Snel een oplossing verzinnen, met het kleine jong naar een volle nest Goudvinken, daar laten opwarmen, om daarna geadopteerd te worden door een  ander koppel Goudvinken wat uitstekend voedert en zelf maar twee jongen heeft.   
Oef het is gelukt, deze avond lag hij met een volle krop tussen zijn twee stief(broers/zusters) Voorlopig  is het weer in orde. Het blijft opletten vooral voor de koude nachten.
Even geluk gehad, dat hoort er ook bij.    


13 mei 2012

Het is nog maar pril, geboren op 8 mei, maar toch al zes dagen oud hier op de foto mijn kruising van:
Grote Kruisbek x Goudvink.

de pop Goudvink                                  het jong zes dagen oud

de man Kruisbek