Mondial 2013 Hasselt

     Mondial 2013

Hasselt   België

        Ethias-Arena

 

 

In verband met de website een bezoek gaan brengen aan de Mondial, elke vogelliefhebber moet er geweest zijn, het was een feest. De Ethias Arena is een prachtige locatie waar de vogels volledig tot hun recht kwamen. De ruimte tussen de rijen leken brede lanen, waar meerdere personen konden passeren zonder elkaar voor de voeten te lopen. Een rode loper vormde de midden gang, en ook hier kwam die volledig tot zijn recht. De Mondial brengt immers duizenden bezoekers samen, in Hasselt, en die zijn belangrijk genoeg om over een rode loper naar de duizenden vogels te wandelen om ze te bewonderen in de mooi verzorgde omgeving van de Arena. Het was een unicum zoveel vogels, en  wanneer gaan we het nog eens meemaken 24.000 vogels in ons Belgenlandje. Het was een drukke dag  met vele duizenden bezoekers, maar zoals je ziet om kwart voor zes waren de rijen leeg, maar de volgende dag kon je zeker weer over de koppen lopen.

 

 

 

 

 

 

 

MONDIAL -> afsluitertje

De Mondial is ten einde, de meeste  vogels zitten ondertussen terug in hun vertrouwde kooien, en de grote Ethias Arena is weer een grote open ruimte. Maar het is nog een hele dag zweten en zwoegen geweest om alles opgeruimd te krijgen. Nog tientallen liefhebbers zijn er in extremis opgetrommeld om de laatse klussen op te  knappen. En ook op deze extra werkdag waren ze er weer DE VRIJWILLIGERS, doodmoe maar present .
Voor de ECHTE vogelliefhebbers is het een mooie ervaring geweest, honderden man-uren vrijwilligerswerk, natuurlijk is het niet perfect geweest, hier en daar kon het anders, beter misschien, maar vooraleer dat we gaan OORDELEN en VEROORDELEN, weet dat de kosten van zo een organisatie gigantisch hoog oplopen, en dat er keuzes gemaakt moeten worden.  En zoals altijd de beste stuurlui die staan aan wal.


PROFICIAT AAN DE ORGANISATIE., en wat mij betreft, alle leden van ons kleine clubje die zeer talrijk hebben meegeholpen aan deze grote manifestatie, ieder in de mate van zijn /haar mogelijkheid ook een hele dikke PROFICIAT.

Samenkomen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes"
~Henry Ford