Tips: Met je vogel naar de dierenarts

 Je vogel zit niet goed in de veren, suf en ziek, en je moet ermee naar de dierenarts? Dan zijn er een aantal dingen waar je zeker moet op letten.
Vervoer: Ten eerste: je mag de kooi zeker niet schoonmaken vlak voor het bezoek aan de dokter. Het is namelijk belangrijk dat die kan zien wat er precies in de kooi ligt, daaruit kan hij al veel afleiden over de ziekte van je vogel. Probeer daarom je vogel in zijn eigen kooi te vervoeren en bedek de bodem met papier zodat die intact blijft voor het onderzoek. Zo zullen er gemakkelijk stalen van de uitwerpselen genomen kunnen worden en dit kan de dierenarts helpen bij het stellen van een diagnose. Als je je vogel om de één of andere reden niet in zijn eigen kooi kan vervoeren en je een kartonnen doos gebruikt, bedek de bodem van de doos dan met keukenpapier.
Achtergrond: Vergeet zeker niet het ‘medisch dossier’ van je vogel mee te nemen met informatie over bepaalde behandelingen die de vogel reeds heeft ondergaan. Het is belangrijk dat de dierenarts het medische verleden van je vogel min of meer kan reconstrueren om een beter zicht te krijgen op de zaak. Neem staaltjes mee van de voeding en het water dat je vogel krijgt. Zorg ervoor dat je aan de dierenarts kan uitleggen hoeveel je vogel precies eet en drinkt, probeer het ziektebeeld zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven
.
Uit: huisdiereninfo

TERUG